Virtuaalihevonen

Pa pa do do do do wap LH


Ei meriittejä

Lithy (VRL-07127)
Nimi Pa pa do do do do wap LH Rotu, sukupuoli Hackney, tamma
Syntymäaika 07.06.2015, Suomi Säkäkorkeus, väritys 167cm, Ruunikkosabino (EE Aa Sb/n)
Rekisterinumero VH21-047-0008 Omistaja Anarchy VRL-14465
Koulutustaso Valjakko (Vaativa), Halter, Halter Showmanship, HeB Kasvattaja Lukariksen Hevoskeskus


Papa on peräisin Lukariksen ja Anarchien yhteistyön alkuajoilta. Anarchieen hankittiin kerralla useampia harvinaisia varsoja, ja hackney päätyi olemaan yksi niistä, Lukariksesta kun sattui löytymään sopivasti pariskunta, josta laitettiin tilausvarsa kypsymään neuvottelujen päätteeksi.
Kun maailmaan tupsahtanut tammavarsa todettiin elinkelpoiseksi ja sille alettiin pohtia nimeä, tuli sattumalta puheeksi, ettei Lukariksen omistaja pitänyt sen isän nimestä ollenkaan.
Siitä se vitsi sitten lähti, Flannacán kun rakastaa mukahauskoja vitsejä.
Sopiva nimi löytyi nopeasti kappaleesta, vaikkakin todellisuudessa se on ehkä napattu hieman omituisemmasta versiosta, omistaja vain ei kehtaa myöntää sitä.
Syvän huokauksen kera Lukariksen omistaja kirjoitti nimen papereihin ja Papa pääsi liittymään Anarchien epäonnisten "Ai se on tamma" -hevosten sekaan Matin kaveriksi.
Kasvattaja sanoi suoraan olevansa iloinen, kun tamma pakattiin matkaan. Saatiin mokoma kävelevä korvamato pois tontilta.Luonnekuvaus

Oman tilansa kuningatar, joka vaatii käsittelijältä hyvää pelisilmää ja napakoita otteita. Kaikki liian lähelle tunkeva saa hampaista tai monosta, ihmisetkin herkästi vähintään hampaista, jos erehtyvät haaveilemaan sen lähistöllä omiaan liian pitkäksi aikaa.
Papa ei ole mikään ylimääräisen lääppimisen ystävä, se haluaa äkkiä töihin, tehdä hommat kunnolla ja painua takaisin hallitsemaan valtakuntaansa, joina se pitää karsinaansa, laiduntaan tai matkoilla traileria.

Sukutaulu

i. Dum-Ducker-Du-Mur
hackn 157cm m
(Ee/nSb)
SG

VH13-047-0002, #PKK3649
ii. Impressive Treasure (evm) iii. Greatest Find (evm)
iie. Beloved Lila (evm)
ie. Tattyboggle (evm) iei. Half Pint (evm)
iee. Heather Higlander (evm)
e. Captivation
hackn 167cm rn
(Ee/Aa)
Q, KTK-III, VVJ-III

VH17-047-0001, PKK3634
ei. Handler (evm) eii. Ingenial (evm)
eie. Hailey (evm)
ee. Phenomenon (evm) eei. Phantasm (evm)
eee. Jolly Jean (evm)

ii. Impressive Treasure oli 162cm korkea ja väriltään ruunikko. Se oli askellajipainotteinen ja kisasi pääasiassa show pleasure drivingissa uransa. Ori oli isänsä ensimmäisen siitoskauden toisena syntynyt varsa ja peri isältään hyvin näyttävät liikkeet. Treasure oli isänsä ainut orijälkeläinen Iso-Britanniassa ja siksi suosittu jalostuskäytössä aikanaan. Ori kuitenkin koki kohtalokkaan kaatumisen laitumella, josta se sai vamman kaularankaansa. Kipu oli ilmeisesti niin kova jossain asennoissa, ettei ori mennyt enää makuulleen nukkumaan ja siltä saattoi mennä unenpuutteen takia jalat alta, jolloin omistaja teki lopetuspäätöksen.

iii. Greatest Find kisasi hyvällä menestyksellä show-kisoissa hyvällä menestyksellä 6-vuotiaasta 10-vuotiaaksi asti. Ajoluokissa se oli ehdottomasti parhaimmillaan, mutta toimi myös ratsain hyvin. 165cm korkea raudikko sai kotimaassaan Iso-Britanniassa viisi varsaa. 12-vuotiaana se myytiin Saksaan jalostuskäyttöön, jossa se on saanut yli 20 jälkeläistä. Osa sen jälkeläisistä on roturisteytyksiä, mutta myös ne ovat perineet tämän liitävät askeleet.

iie. Beloved Lila vaati aina hyvin rauhallisen käsittelijän, sillä se oli hyvin säpsy, etenkin kaikki uusi sai sen pois tolaltaan. Ajaessa se oli rauhallisempi ja toimiva laput silmillä, mutta toimi myös ilman lappuja kilpailutilanteissakin, kunhan sen korvat oli suljettu. Vähintään toista aistia siltä tuli rajata, jotta se ei liitänyt pitkin seiniä. Emänä se oli hyvin tarkka varsoistaan, eikä päästänyt helposti muita hevosia tai ihmisiä varsojensa lähelle. Lilan varsoja ei tästä syystä käsitelty ihan yhtä paljon kuin ikätovereita, joten niitä oli hieman hankalampi lähteä vieroituksen takia käsittelemään. Askellajipainotteinen tamma oli 160cm korkea ja väriltään ruunikko, kuten kaikki sen varsatkin.

ie. Tattyboggle oli myös Laddie Farmin oma kasvatti. Sen oli tarkoitus mennä myyntiin, mutta Louisan alettua puuhaamaan varsan kanssa sen vieroituksen jälkeen, siitä tuli tilan emännän silmäterä. Mustan tamman kilpauran alku sen painotuslajissa valjakkoajossa ei ollut kuitenkaan ihan ruusuinen, tamman jännittäessä kilpailupaikkoja niin, että sulkeutui kuoreensa eikä antanut kaikkeaan. Ajan kanssa 153cm korkea tamma alkoi rentoutumaan vieraissakin paikoissa ja tulokset paranivat huomattavasti. Tattyksi kutsuttu tamma oli kilpailupaikoilla aina aivan priimakuntoon laitettuna, eikä sitä moni olisi kotioloissa uskonut samaksi hevoseksi – kotona se muuttui nimittäin mudassa pyörineeksi kurapalloksi, joka oli loimensa laitumen perälle riekaleiksi repinyt.

iei. Valjakkoajossa lopulta vaativissa luokissa kisannut Half Pint oli musta, 162cm korkea hackneyori. Se lähti kasvattajaltaan uudelle omistajalleen vieroitusiän saavutettuaan, mutta tämä ei kuitenkaan ollut ikinä nuoria hevosia käsitellyt, joka koitui ongelmaksi nuoren ja viriilin orin pistäessä pakan tallilla sekaisin. Half Pint jäi pitkäksi aikaa hyvin vähälle huomiolle, mutta kolmevuotiaana sille löydettiin uusi koti. Hyvin normaaleihinkin asioihin tottumattoman orin kanssa sai nähdä suuren vaivan kouluttaessa ja kuntouttaessa sitä kilpailukuntoa kohti. Tästä voisi kirjoittaa menestystarinan, sillä lopulta se kiiti kilpakentillä sijoituksesta sijoitukseen ja sai pysyä tällä omistajallaan lopetukseensa saakka.

iee. Heather Higlander oli myös Laddie Farmin omistuksessa pitkään ollut ruunikko. 155cm korkea tamma oli enemmän tilan isännän hevonen, kuin emännän, sillä se tuli paremmin toimeen miesten kanssa. Tamma kisasikin vain noviisiluokissa, sillä tilan emännällä ei ollut kotona intoa tämän hevosen treenaamiseen panostaa, kun yhteistyö ei käsittelytilanteissa toiminut heillä lainkaan. Tilan isäntä sen sijaan olisi saanut laittaa Heatherin vaikka solmuun, eikä se olisi laittanut vastaan.

Veera R.

ei. Handler syntyi kun sen emä oli liisattuna vuokratulla paikalla valjakkohevostallissa Ranskassa. Ruunikko myytiin kerran ja sen viimeisin omistaja oli eräs brittiläisperhe. Hackney kisasi yhdistetyssä valjakkoajossa vaikeassa luokassa rotunsa maailmanmestaruustasolla asti eläköitymättä varsinaisesti koskaan. Se kisasi myös shownäyttelyissä. 161 cm korkea ori tienasi urallaan kuitenkin vain vähän kisaamiseensa liittyvien lisäkulujen takia. Handler jätti maailmaan paljon myös ulkomaisia jälkeläisiä pääasiassa keinohedelmöityksillä. Ori kuoli hyvässä vanhassa iässä vanhuuteen.

eii. Ingenial syntyi omistajansa oritallin naapurisiittolassa Iso-Britanniassa. Rautias myytiin elämänsä aikana viitisen kertaa ja sen viimeisin omistaja oli eräs yksityishenkilö. Hackney kisasi valjakkoajossa lähialueellaan niin usein että se oli kuuluisan videon jälkeen lajissaan tunnettu nimi. Sillä myös hypättiin muutama pienikorkeuksinen lähtö rataesteillä. 160 cm korkea ori tienasi urallaan mukavan pikkupotin rahaa. Ingenial jätti maailmaan kolme varsaa pääasiassa luomuna. Ori kuoli luonnolliseen vanhaan ikään.

eie. Hailey syntyi isossa valjakkotallissa Iso-Britanniassa. Ruunikko vaihtoi omistajaa valitettavan paljon ja sen viimeisin omistaja oli eräs perhe itärannikolta. Hackney kisasi valjakkoajossa Britteinsaarilla useita lähtöjä. 158 cm korkea tamma tienasi urallaan vaatimattan määrän rahaa. Hailey jätti maailmaan yhden jälkeläissen luomuastutuksesta usean epäonnistuneen keinosiemennysyrityksen jälkeen. Tamma kuoli tapaturmaisesti tulipalossa.

ee. Phenomenon syntyi pienessä tallissa Iso-Britanniassa. Musta kiersi omistajalta toiselle niin kauan että se lopulta päätyi omistajalle joka myi sen aiemmin eteenpäin. Viimeisin omistaja oli paikallinen pieni hevosalan yritys. Hackney kisasi valjakkoajossa muutamia lähtöjä, mutta katsottiin sen verran hyvälaatuiseksi että se siirtyi nuorena jalostushevoseksi. 164 cm korkea tamma tienasi siitostammana mukavasti. Phenomenon jätti maailmaan lukuisia jälkeläisiä, joita jopa vietiin ulkomaille asti. Tamma kuoli 17-vuotiaana sairauden takia.

eei. Phantasm syntyi rotunsa valjakkorankingin kolmostallissa Irlannin toimipisteessä. Ruunikko vaihtoi useasti omistajaa ja sen viimeisin omistaja oli omistuksen jakanut kaveriporukka. Hackney kisasi valjakkoajossa Irlannissa ja sen ulkopuolella reilusti. 166 cm korkea ori tienasi urallaan kiitettävästi ottaen huomioon matkustuskulut. Phantasm ehti jättää maailmaan vain muutaman jälkeläisen. Ori kuoli leikkauskomplikaation takia.

eee. Jolly Jean syntyi keskikokoisessa tallissa Saksassa. Musta syntyi ja kuoli samalla omistajalla. Hackney kisasi valjakkoajossa paikallisesti muutamia lähtöjä. 164 cm korkea tamma tienasi urallaan jonkin verran. Jolly Jean jätti maailmaan kuusi jälkeläistä pääasiassa keinosiemennyksellä. Luomuastutuksista se ei meinannut jäädä kantavaksi. Tamma kuoli ennenaikaisesti varsomiseen.

Lithy (VRL-07127)

Jälkeläiset

Ei jälkeläisiä

Kisakalenteri

Kilpailee porrastetuissa valjakko- ja westernkisoissa

Ajankohtainen tilanne VH profiilissa

Ulkoasu © M Layouts | Taustakuva © Rian Saunders

Tämä on virtuaalihevonen | This is a Sim-game horse

Tarina, kaikki nimet, hahmot ja tapahtumat joita tällä sivustolla kuvaillaan, ovat kuvitteellisia. Samankaltaisuudet oikeiden ihmisten/eläinten (elävien tai kuolleiden), paikkojen ja tuotteiden kanssa eivät ole tahallisia.

The story, all names, characters, and incidents portrayed in this site are fictitious. No identification with actual persons/animals (living or deceased), places, buildings, and products is intended or should be inferred.