Virtuaalihevonen

Namys Peacemaker xx


ei meriittejä


Shazstock CC BY-NC 2.0)
Virallinen nimi Namys Peacemaker xx Rotu, sukupuoli Englannintäysiverinen, ori
Syntynyt 10.07.2017, Espanja Säkäkorkeus, väri 161 cm, ruunikonkimo (Ee Aa Gg)
Rekisterinumero VH19-006-0015 Omistaja Anarchy VRL-14465
Kasvattaja Namyshill Koulutustaso Helppo A, re. 110 cm, harraste, yleispainotus

Luonnekuvaus

Eikö Pedro ole aasin nimi? Kyllä on, ja juuri sen takia Peacemakerin Kutsumanimeksi tuli Pedro. Se oli yksi sellaisia varsoja, jotka melkein lähetettiin takaisin kotiin sillä seisomalla, kun se saapui Sierraan. Hiilenharmaa, reilu vuotias täysiveriori asteli suurin askelin trailerista ulos, irvistys naamallaan. Se irvistys ei koskaan kulunut pois. Jo varsasta asti se oli hölmö ja itsepäinen, ja siitä tuli nopeasti tallin aasi - Pedro! © VRL-14085

Sukutaulu

i. Green No Peace xx
xx 159 cm prt
VH16-006-0087
ii. Peace Breaker xxevm
xx 161 cm prt
iii. Blank After Ego xxevm
xx 164 cm vprt
iie. Firefoot F1 xxevm
xx 159 cm vprn
ie. Blues Winner xxevm
xx 155 cm rt
iei. Jumper No Help xxevm
xx 167 cm rn
iee. Show Me Who U Are xxevm
xx 151 cm prt
e. Mirror Mirror xx
xx 164 cm rnkm
VH16-006-0234
ei. Who’s Handsome xxevm
xx 167 cm mkrj
eii. Great Jack xxevm
eie. Little Shame xxevm
ee. Fairytale xxevm
xx 164 cm rtkm
eei. Hallucination xxevm
eee. Ruby xxevm

ii. Peace Breaker xx oli nuorempana melkoisen menestynyt laukkahevonen, sillä se voitti 2- ja 3-vuotiskausillaan kaikki kuusi lähtöä. Nelivuotiskaudellaan se kuitenkin loukkaantui ja joutui toipumaan useita kuukausia ennen kuin pääsi jälleen näyttämään kyntensä laukakradoilla. Se sijoittuikin jokaisessa lähdössään ja jopa voitti Breeders' Cup -preppilähdön, muttei kuitenkaan osallistunut itsepäälähtöön - jälleen loukkaantumisen vuoksi. Punarautias kilpakumppanien kauhu siirtyikin tämän vuoksi jalostuskäyttöön jo varsin nuorena ja se olikin erittäin suosittu siitosori. Luonteeltaan Peace Breaker xx oli yllättävän kiltti ja helppo käsitellä, se ei jännittänyt uusia tilanteita eikä pitänyt suurta melua itsestään. Tämän vuoksi sitä käytettiinkin myös monille hyvin haastaville tammoille ja se periyttikin järkevää luonnettaan erinomaisen hyvin. Hieman harmillisesti se periytti myös aavistuksen pientä kokoa, olihan se itsekin vain 161cm korkea.
15-vuotiaana ori loukkaantui - jälleen - tarhaillessaan ja laajoista hoidoista huolimatta tilanne oli toivoton: vamma ei vain lähtenyt paranemaan. Tämän vuoksi Peace Breakerin elämä jäikin kovin lyhyeksi, mutta se on silti varsin tuttu näky laukkahevosten suvuissa, sen jälkeläisissä on useita erittäin hienosti juosseita yksilöitä. Hieman yllättäen ori näkyy suhteellisen usein myös kenttähevosten suvuissa, sillä se periytti rohkeutta ja kestävyyttä, vaikka itse olikin kovin tapaturma-altis.

iii. Blank After Ego xx tunnettiin järkevästä luonteestaan ja räjähtävistä lähdöistään kilpailuissa. Korkeutta orilla oli 164cm ja väriltään se oli vaaleanpunarautias korkeilla sukilla varustettuna. Se pärjäsi loistavasti sprinttimatkoilla ja melkein poikkeuksetta saadessaan hyvän lähdön, se myös voitti. Pidemmillä matkoilla se ei pärjännyt, mikä tuli erittäin selväksi orin 3-vuotiskaudella, jolloin se osallistui Triple Crowniin ja tuli Belmont Stakesissa viimeiseksi. Seuraavalla kaudella orin kanssa keskityttiinkin vain lyhimpiin matkoihin ja niillä se oli lyömätön, voittaen esimerkiksi Breeders' Cup Sprint -lähdön hevosenmitalla. Kotioloissa ori oli hyvin rauhallinen tapaus, sitä oli helppo käsitellä eikä se ollut haastava rataharjoituksissakaan.
Jalostuksessa Blank After Ego xx oli kohtalaisen suosittu, etenkin myöhempinä vuosina se sai varsin mukavasti tammoja. Periyttäjänä ori ei tosin ollut erityisen häikäisevä, sillä monet sen jälkeläiset ovat olleet tapaturma-alttiita eivätkä kovin kestäviä. Ori itse eli varsin pitkän elämän ja se lopetettiin vasta 24-vuotiaana huonojen hampaiden vuoksi.

iie. Firefoot F1 xx oli nimensäkin mukaisesti todella tulinen tapaus, yleensä hapannaamainen ja luimukorvainen. Korkeutta tammalla oli 159cm ja se oli vaaleanpunaruunikko, todella kuvankaunis yksilö. Laukkaradalla tamma ei koskaan päässyt näyttämään kynsiään, sillä se ei harjoituksissa juuri näyttänyt erityisiä kykyjä vaan mieluummin keskittyi äksyilemään muille hevosille. Toki ruunikon suku itsessään oli niin hieno, että jo senkin puolesta siitä kaavailtiin siitostammaa. Jälkeläisiä Firefoot F1 xx saikin ison liudan, joista osa kilpailikin laukoissa melko hyvällä menestyksellä. Jonkin verran se kuitenkin periytti kiukkuista luonnettaan ja haluttomuutta tehdä yhteistyötä ihmisen kanssa, mikä sitten tuotti ongelmia peruskäsittelyssä ja kilpailuissa. Tänäkään päivänä tamman nimi ei ole kovin haluttu laukkahevosten suvuissa.
Iän karttuessa ruunikosta tuli, jos mahdollista, vieläkin haastavampi käsitellä ja varsojaan se puolusti hanakasti. Viimeinen niitti oli, kun tamma potki tallityöntekijän sairaalakuntoon, minkä jälkeen hevonen lopulta päätettiin lopettaa.

ie. Blues Winner xx oli pieni (155cm) ja pippurinen raudikko, jonka kanssa ei yleensä ollut kovin helppo tulla toimeen. Jo varsana se oli selvästi keskivertohevosta hankalampi, eikä iänkään karttuessa juuri sen helpommaksi muuttunut. Laukkaradalla se pärjäsi kohtalaisella menestyksellä, muttei varsinaisesti ollut mikään huippuhevonen. Viisivuotiaana se siirtyi pois kilpakäytöstä ja vastoin kaikkien uskomuksia, siitä kehkeytyi varsin laadukas siitostamma. Rautias tiinehtyi helposti ja oli erinomainen emä jokaiselle varsalleen, eikä onneksi periyttänyt haastavaa luonnettaan eteenpäin - toki orivalinnatkin tehtiin tätä ajatellen. Blues Winner xx ehti saada huimat kymmenen varsaa, kunnes sairastui erittäin pahaan keuhkokuumeeseen 19-vuotiaana ja omistajat joutuivat tekemään lopetuspäätöksen.
Kuten jo mainittu, tamma oli varsin hyvä periyttäjä. Sen jälkikasvussa on useampi arvokisalähdöissä menestynyt hevonen, mutta myös kaksi kenttäratsastuksessa uraa tehnyttä yksilöä. Pienestä koostaan huolimatta Blues Winner jätti useampia yli 160-senttisiä jälkeläisiä, vaikka joidenkin isäoritkin olivat suhteellisen pieniä.

iei. Jumper No Help xx oli surkea kilpahevonen, sillä se oli hirveän stressiherkkä ja ahdistui hälinästä ympärillään. Tämän vuoksi se aloittikin kilpauransa melko vanhana, vasta viisivuotiaana eikä silloinkaan aina pärjännyt etenkään kovatasoisemmissa lähdöissä. Ruunikko oli 167 cm korkea, mutta antoi monesti itsestään pienemmän vaikutelman, sillä se tuntui haluavan sulautua seinään. Kotioloissa ori oli kyllä hyvin miellyttävä ja ongelmaton, kunhan rutiinit pysyivät päivästä toiseen samoina.
Orin luonne huomioiden, ei olekaan ihme ettei se ollut menestys siitosorinakaan. Se ehti saada vain seitsemän jälkeläistä ennen kuin ruunattiin ja myytiin ratsukoulutettavaksi. Syntyneet jälkeläiset olivat järjestäen vaikealuonteisia ja temperamenttisia, eivät lainkaan isänsä kaltaisia. Ratsun ura sujui orilta huomattavasti paremmin, sillä se kilpaili myöhemmin uuden omistajansa kanssa helpoissa koulu- ja esteluokissa hyvällä menestyksellä. Jumper No Help xx oli erittäin pitkäikäinen ja kuoli vasta 27-vuotiaana omassa karsinassaan sydämen pettäessä.

iee. Show Me Who U Are xx oli luultavasti maailmankaikkeuden helpoin laukkahevonen. Punarautias oli aina ystävällinen, todella ongelmaton käsitellä, mutta radalla antoi kaikkensa. Valitettavasti tamman pieni koko - 151cm - antoi monesti kilpakumppaneille etulyöntiaseman, eikä menestystä liiemmin tullut. Sinnikkäästi sitä kyllä kilpailutettiin, mutta viidentoista lähdön jälkeen omistajana oli pakko todeta, ettei tammasta ole huippulaukkaajaksi. Siitostammana Show Me Who U Are xx sen sijaan oli uskomattoman hyvä: se huolehti niin omista kuin orpovarsoistakin, tiinehtyi helposti ja pääsääntöisesti periytti hyvää luonnettaan eteenpäin.
Tamman jälkikasvusta löytyy kolme arvokilpailuissa menestynyttä hevosta, useita preppivoittajia ja vielä useampi Grade-lähdöissä menestynyt hevonen, joskin myös pari heikommin juossutta yksilöä. Yleisesti ottaen voisi kuitenkin sanoa, että punaraudikon nimi on varsin mieluisa näky laukkahevosten suvuissa ja näkyy se joidenkin kenttähevosten takana. Tamma lopetettiin 20-vuotiaana heikentyneen yleiskunnon johdosta.

Ireth (VRL-03777)

ei

eii

eie

ee

eei

eee

Jälkeläiset

01.04.2021 xx-o. Sierra Neymar xx e. Grunge Bitch di Sierra xx

Kisakalenteri

Kilpailee porrastetuissa kenttäkisoissa

Ajankohtainen tilanne VH profiilissa

Ulkoasu © M Layouts | Taustakuva © Rian Saunders

Tämä on virtuaalihevonen | This is a Sim-game horse

Tarina, kaikki nimet, hahmot ja tapahtumat joita tällä sivustolla kuvaillaan, ovat kuvitteellisia. Samankaltaisuudet oikeiden ihmisten/eläinten (elävien tai kuolleiden), paikkojen ja tuotteiden kanssa eivät ole tahallisia.

The story, all names, characters, and incidents portrayed in this site are fictitious. No identification with actual persons/animals (living or deceased), places, buildings, and products is intended or should be inferred.