Gelackmeierte

Hevosen nimi Gelackmeierte
Sukupuoli ori
Rotu westfalen
Säkäkorkeus, väri 164 cm, ruunikko
Syntymäpäivä 02.11.2007
Ikä 9 v
Ikääntyminen satunnainen
Koulutus vaativa A, 150cm
Maahantuoja luppisPiipari
Omistaja VRL-14465 Anarchy
Reknro. VH04-048-2030
Copyt Suomen Hippos / Pirje Fager-Pintilä

 

Luonnekuvaus

Mersu on hyvin orimainen herra, joka testaa kaikki uudet ihmiset. Se vetelee tarhasta lähdettäessä taluttajia pitkin pihoja, eikä pää nouse pensaasta väkisinkään. Hoitaessa luimitaan ja nostetaan takajalkaa uhkaavasti. Tuttujen ihmisten, joiden kanssa "herruus" on saatu selville, totellaan moitteettomasti ja halit, sekä rapsutukset ovat enemmän kuin tervetulleita. Satulointikin sujuu yleensä rutiininomaisesti.

Ratsuna Mersu on kuuliainen ja yhteistyöhaluinen. Pään kaartuessa alas, jalkojen noustessa ylväästi ylöspäin ja ilmavien liikkeiden kruunatessa koko komeuden, on näky varsin huima. Esteillä Mersu usein kuumiaa, mutta jos se pysyy käsissä, korkeatkin esteet sujuvat siisteillä hypyillä. Maastovarmakin ori on, tosin muiden hevosten kanssa liikuttaessa usein innostutaan ja yritetään saada muutkin tanssahteluihin mukaan.

Lastaus on opetettu Mersulle varsasta asti, joten siinä ei ongelmia tule. Kilpailupaikalla tottakai muut hevoset kiinnostavat, mutta ratsuttajaankin keskitytään, kunhan on ensin uusi paikka tarkastettu.
© Piipari

 

Suku

Drogenabhängige
162cm, ruunikko
westfalen, EVM

Betrügerisch
164cm, ruunikonkimo
westfalen, EVM

Tadellos
westfalen, EVM
Schlau
westfalen, EVM
Hyazinthe Ballerina
165cm, mustankimo
westfalen, EVM
Lächeln
westfalen, EVM
Jaguar
westfalen, EVM
Aprikose
163cm, rautias
westfalen, EVM
Aperitif Royal
162cm, mustanruunikko
westfalen, EVM
Oberflächlich
westfalen, EVM
Alfabetyczny
westfalen, EVM
Absonderlich
161cm, musta
westfalen, EVM
Kindheit
westfalen, EVM
Kuss
westfalen, EVM

Sukuselvitys

Mersun isä Drogenabhängige 'Roope' on kenttäpainotteinen ori Saksasta, joka on niittänyt mainetta ja kunniaa kenttäratsastuksessa kansainväliselläkin tasolla. Myös näyttelyissä on ori nuorempana käynyt. Mersu lienee perinyt luonteensa Roopelta, joka oli hyvin itsepäinen ja äksy nuori herra, jonka kanssa sai tosissaan tehdä töitä, että asiat sujuivat. Iän kartuttua ja elämän kokemuksen myötä Roopekin alkoi rauhoittua ja nauttia ihmisten seurasta, nyt sen ja ihmisen välistä yhteistyötä voi seurata vielä muutaman vuoden ajan kenttäratsastuksessa eripuolilla maailmaa, kunnes ansaittu eläke alkaa.

Mersun emä Aprikose on myöskin kenttäratsastukseen painottuva ruunikko tamma Saksasta, joka on pärjännyt hyvin kansainvälisellä tasolla. Se on kilpaillut lähinnä Euroopassa hyvin menestyen, mutta jäi 2008 vuoden alkupuolella eläkkeelle. Aprikose on luonteeltaan ystävällinen ja miellyttämishaluinen, ratsunakin se on mitä upein ratsastaa.

Mersun isänisä Betrügerisch, eli Risch on kenttäratsastuksessa pärjännyt ori, joka on myös esteradoilla nähty kahden ensimmäisen kilpailuvuotensa aikana. Se on palkittu useaan kertaan myös näyttelyissä. Risch on yllättävän hyväkäytöksinen ja rauhallinen oriksi.

Mersun isänemä Hyazinthe Ballerina tutummin vain Ballerina on koulu- ja esteradoilla menestynyt tamma ja kenttäratsastuksessakin on Saksan omien rajojen sisällä useampaan kertaan sijoituttu. Ballerina on rautias hyväkäytöksinen kaunokainen, jolta kuitenkin tempperamenttisuutta löytyy.

Mersun emänisä Aperitif Royal 'Ape' on kenttäänpainottunut ori, joka ei kuitenkaan ole juuri Saksan ulkopuolella kilpaillut. Se on kuitenkin pärjännyt näyttelyissä erinomaisesti ja siittänyt maailmalle useamman jo kilpailu-urallaankin menestyneen varsan.

Mersun emänemä Absonderlich, eli Lissu on kenttää ja koulua kilpaillut neitonen, joka on pärjännytkin kunnioitettavasti. Hieman ennen eläkeikää Lissu joutui auto-onnettomuuteen ja sen jälkeen on toiminut jalostustammana.

Mersun isänisänisä Tadellos ja isänisänemä Schlau ovat kenttäpainotteisia ratsuja suvun tapaan. Eritoten Tadellos on menestynyt hyvin maailmalla, mutta Schlausin ura on jäänyt hieman lyhyemmäksi riittämättömän kapasiteetin vuoksi.

Mersun isänemänisä Lächeln ja isänemänemä Jaguar ovat menestyneitä kenttäratsuja. Lächeln on ravannut paljon myös näyttelyissä, joten kenttäura on jäänyt taka-alalle, mutta siinäkin on sijoituksia ja voittoja tullut useampaan kertaan. Jaguar on menestynyt kansainvälisesti kilpakentillä.

Mersun emänisänisä Oberflächlich on estepainotteinen ori, joka on pärjännyt kansainvälisesti eri puolella maailmaa. Alfabetyczny on kenttäratsu, jonka senkään urassa ei ole kuin kiittämistä.

Mersun emänemänisä Kindheit ja emänemänemä Kuss ovat kenttäpainotteisia jonkin verran kilpailleita ruunikkoja ratsuja, jotka ovat maailmalle lähtenäät pieneltä eläinfarmilta. Nyt ne ovat jo keränneet mainetta ja mammonaa Euroopassa.

© Piipari

 

Jälkeläiset

09.04.2008 tamma Klown Kid, e. Charming Twiggy Ramirez
25.08.2008 tamma Aniara von Radon, e. Ariana NON
20.09.2014 tamma Galaktisch de Poemé, e. Verbrämen

 

Kilpailut

Hyppykapasiteetti ja rohkeus Nopeus ja kestävyys
2200.81 p. 1687.61 p.
KERJ
3888.42p (vt. 8)

25.05.2008 KERJ Klown Estate, CCI/CIC***, 4/30
30.05.2008 KERJ Whitebrook, Pitkä CCI/CIC***, 2/26
02.06.2008 KERJ Virnia, CCI/CIC***, 3/33
03.06.2008 KERJ Rouge Glace, CCI/CIC****, 6/37
09.06.2008 KERJ Charon Sporthorses, CCI/CIC**, 2/40
16.06.2008 KERJ Moondance, CCI/CIC**, 3/15
01.07.2008 KERJ Ferraro, CCI/CIC***, 2/20
06.07.2008 KERJ Fahrenheit, CCI/CIC*, 4/29
02.08.2008 KERJ PVR, CCI/CIC***, 1/15
02.08.2008 KERJ PVR, CCI/CIC***, 4/19
06.08.2008 KERJ Piipari, CCI/CIC****, 3/13
09.08.2008 KERJ BelRa, CCI/CIC**, 4/27

 

Näyttelyt

 


Päiväkirja ja valmennukset

07.08.2008 Mersu muutti tänään meille RDN:ään ja koetti alkuun hieman isotella, muttei vaatinut kovinkaan terävää käskyä rauhoittuakseen. Herra pääsi suoraan tarhailemaan isoon ruohotarhaan ja kävi huutelemassa viereisellä laitumella oleville joutilaille tammoille ja vuorostaan karjumassa toisella puolella ruohotarhassa käyskenteleville nuorille oreille. Vinkunaa kuului vielä pitkään, kun nuorikot tulivat katselemaan räyhähenkeä. Kuitenkin jossain vaiheessa Uuno rauhoittui napsimaan ruohoa ja tarkkailemaan vierustarhan pikkuorien tekemisiä.
© Kerppa

Tämä on virtuaalihevonen | This is a Sim-game horse

Tarina, kaikki nimet, hahmot ja tapahtumat joita tällä sivustolla kuvaillaan, ovat kuvitteellisia. Samankaltaisuudet oikeiden ihmisten/eläinten (elävien tai kuolleiden), paikkojen ja tuotteiden kanssa eivät ole tahallisia.

The story, all names, characters, and incidents portrayed in this site are fictitious. No identification with actual persons/animals (living or deceased), places, buildings, and products is intended or should be inferred.