Virtuaalihevonen

Asar


KTK-II

Bob Langrish
Nimi Asar Rotu, sukupuoli Trakehner, ori
Syntymäaika 15.5.2008, Saksa, 10 v Säkäkorkeus, väritys 170 cm, tummanruunikko
(EeAa)
Rekisterinumero VH16-021-0499 Omistaja Anarchy VRL-14465
Koulutustaso 160 cm Kasvattaja  


Abetter, Abetter. Nimi ei kuulostanut tutulta, mutta syvällinen tutustuminen kilpahevosrekisteriin valotti tamman taustoja hieman. Tiedot eivät varsinaisesti vakuuttaneet estesukuista varsaa metsästävää, tamman menestyminen vaikutti nimittäin hyvin ailahtelevalta. Sen sijaan yhdistelmän ori, Balefire, oli tasaisen varmalta vaikuttava humma, jolla oli tuloksia myös kansainvälisistä karkeloista.

Koska Saksaan oli muutenkin menoa, tuli sovittua vierailu maitovarsaa katsomaan. Se reissu ei tehnyt päätöksestä yhtään helpompaa.

Iso ruunikko varsa katseli maailmaa laitumen perältä, emä teki lähemmän kontaktin ottamisesta vaikeaa. Myyjä totesi, että orin sosiaalistamisessa oli ilmennyt pieniä haasteita juurikin Abetterin omistushaluisen luonteen vuoksi. Varsa itse oli kyllä rauhallinen, eikä aiheuttanut ongelmia. Ehkä homma helpottaisi, kun vieroitus saataisiin tehtyä, eikä tamma saisi puututtua kaikkeen.

Aikaa vierähti kuukausi jos toinenkin, ja alkoi olla lopullisten päätösten aika. Uusi matka Saksaan ja nuorta hevosta katselemaan siis.

Varsa oli nimetty Asariksi. Vaihtoehtoinen kirjoitusasu Osiris -jumalalle kuulemma. 

Käytökseltään ori oli edelleen hillityn rauhallinen, ja teki kunniaa nimelleen. Hätäilemättä se asteli laitumen perältä portille ja hörähti kuin kysyäkseen, joko lähdetään. Päätin sillä sekunnilla, että se ei pelaa, joka pelkää. Ori lähtisi mukaani. Muutama muukin ostajaehdokas oli ilmoittautunut varsan varttuessa, mutta suurta tarjouskisaa ei syntynyt kun hinnasta neuvoteltiin.
Asar muuttaisi Anarchieen.Luonnekuvaus

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Sed posuere interdum sem. Quisque ligula eros ullamcorper quis, lacinia quis facilisis sed sapien. Mauris varius diam vitae arcu. Sed arcu lectus auctor vitae, consectetuer et venenatis eget velit. Sed augue orci, lacinia eu tincidunt et eleifend nec lacus. Donec ultricies nisl ut felis, suspendisse potenti. Lorem ipsum ligula ut hendrerit mollis, ipsum erat vehicula risus, eu suscipit sem libero nec erat. Aliquam erat volutpat. Sed congue augue vitae neque. Nulla consectetuer porttitor pede. Fusce purus morbi tortor magna condimentum vel, placerat id blandit sit amet tortor.

Mauris sed libero. Suspendisse facilisis nulla in lacinia laoreet, lorem velit accumsan velit vel mattis libero nisl et sem. Proin interdum maecenas massa turpis sagittis in, interdum non lobortis vitae massa. Quisque purus lectus, posuere eget imperdiet nec sodales id arcu. Vestibulum elit pede dictum eu, viverra non tincidunt eu ligula.

Nam molestie nec tortor. Donec placerat leo sit amet velit. Vestibulum id justo ut vitae massa. Proin in dolor mauris consequat aliquam. Donec ipsum, vestibulum ullamcorper venenatis augue. Aliquam tempus nisi in auctor vulputate, erat felis pellentesque augue nec, pellentesque lectus justo nec erat. Aliquam et nisl. Quisque sit amet dolor in justo pretium condimentum.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Sed posuere interdum sem. Quisque ligula eros ullamcorper quis, lacinia quis facilisis sed sapien. Mauris varius diam vitae arcu. Sed arcu lectus auctor vitae, consectetuer et venenatis eget velit. Sed augue orci, lacinia eu tincidunt et eleifend nec lacus. Donec ultricies nisl ut felis, suspendisse potenti. Lorem ipsum ligula ut hendrerit mollis, ipsum erat vehicula risus, eu suscipit sem libero nec erat. Aliquam erat volutpat. Sed congue augue vitae neque. Nulla consectetuer porttitor pede. Fusce purus morbi tortor magna condimentum vel, placerat id blandit sit amet tortor.

Sukutaulu

i. Balefireevm
trak rn 174 cm
ii. Seemannevm
trak mrn 173 cm
iii. Zeugeevm
trak m 171 cm
iie. Scheibenreisserevm
trak rn 170 cm
ie. Blütenmonatevm 
trak rn 170 cm
iei. Soldatevm
trak rn 169 cm
iee. Babianaevm
trak rn 164 cm
e. Abetterevm
trak trn 170 cm
ei. Königreichevm
trak trt 173 cm
eii. Vormundevm
trak m 170 cm
eie. Königlichevm
trak trn 172 cm
ee. Abenteurerevm
trak m 167 cm
eei. Königevm
trak m 164 cm
eee. Azaleaevm
trak rt 165 cm

isä

ii.

iii.

iie.

ie

iei

iee

 

emä Tummanruunikko kaunotar Abetter on malliesimerkki siitä, miltä estehevosen pitää näyttää. Valitettavasti yhtäläisyydet katalogin kanssa loppuvat siihen: tamma on kisahoitajien ja tallityöntekijöiden painajainen hampaineen ja viuhtovine kavioineen. Vaikka tammalla onkin loistava hyppytekniikka, voimaa ja pelisilmää, oli sille haastava saada kisamenestystä, Abetterin pää ei yksinkertaisesti kestänyt pitkiä kisamatkoja. Kaikki sen vähä menestys on kerätty kotitallin läheltä, aina kotimaan rajojen sisältä.

Tammaa yritettiin kilpailuttaa ja myydä, ensin hiljaisesti ja lopulta miltei huutaen. Pitkän takkuamisen jälkeen sille onnistuttiin saamaan pari sijoitusta kansalliselta 130 cm tasolta, ja kiusaaminen päätettiin lopettaa.

Kukaan ei oikein keksinyt, mitä ärhäkälle trakehnerille tehtäisiin, sen luonne kun ei varsinaisesti houkutellut varsojen tekoon. Se kuitenkin astutettiin Balefirellä, kyllä sitä yhdelle varsalle jotain käyttöä keksisi... Valitettavasti tamman käytös paheni, siitä tuli entistä ärhäkämpi ja omistushaluisempi. Joku fiksu kuitenkin totesi, että ehkä se on ensimmäisen varsan ongelma. Ei ollut, toinen pahensi asiaa.

Varsat olivat kuitenkin fiksun oloisia, joten päätettiin ettei kahta ilman kolmatta ja Abetter astutettiin vielä kerran. Saatuaan kolmannen varsansa tamma oli vuoden oloneuvoksena, minkä jälkeen se siirtyi junioreiden ja nuorten kisa- ja valmennusratsuksi, tätä hommaa se jatkanee eläkeikäänsä saakka, sillä kevyt työ on pitänyt sen mielen ja kehon terveenä. Tamman kolmesta varsasta keskimmäinen päätyi harrasteratsuksi, kaksi muuta kansallisen tason kisaratsuksi.

ei

eii

eie

ee

eei

eee

Jälkeläiset

14.01.2017 ewb-t Mohave Valley ABG (e. Mojave Desert)

07.03.2017 trak-t Kaempferia AWB (e. Kmeiracath)

15.12.2017 trak-o Akhty AWB (e. Anya)

01.01.2018 ewb-o Ackerdistel AWB (e. Blümchen GER)

15.06.2017 ewb-o Adamantium AWB (e. Drelynder)

Kisakalenteri

31.12.2016 | Kutsu | 150 cm | 6/86 ERJ-Cup
31.10.2017 | Kutsu | 150 cm | 13/137 ERJ-CUP
31.12.2017 | Kutsu | 160 cm | 3/59 ERJ-CUP
28.02.2018 | Kutsu | 150 cm | 4/70 ERJ-CUP
28.02.2018 | Kutsu | 160 cm | 1/65 ERJ-CUP

Kilpailee porrastetuissa esteratsastuskisoissa

Ajankohtainen tilanne VH profiilissa

Hyppykapasiteetti ja rohkeus Kuuliaisuus ja luonne
3075.31 p. 3576.52 p.
ERJ/6600
6651.83p (vt. 11)

 

Näyttelyjaos
Arvonimet  
Kutsu Palkinto Päätuomari Paikka
22.01.2017 irtoSert Vibaja Le Château de Raconteur
Virtuaaliset Show-Näyttelyt
Arvonimet  
Kutsu Palkinto Tuomari Paikka Pisteet
11.03.2018  RCH taffel Auric Dressage 3,5+4+4+4+4+3,5+3,5+3,5+3,5+4 = 37,5p
Helmikuun kantakirjaustilaisuus 20.02.2017
Arvonimet KTK-II
17 + 18 + 18 + 17 = 70

3 Star Prospect

1008/1900 pistettä

Rate My Pony
Ulkoasu © M Layouts | Taustakuva © Rian Saunders

Tämä on virtuaalihevonen | This is a Sim-game horse

Tarina, kaikki nimet, hahmot ja tapahtumat joita tällä sivustolla kuvaillaan, ovat kuvitteellisia. Samankaltaisuudet oikeiden ihmisten/eläinten (elävien tai kuolleiden), paikkojen ja tuotteiden kanssa eivät ole tahallisia.

The story, all names, characters, and incidents portrayed in this site are fictitious. No identification with actual persons/animals (living or deceased), places, buildings, and products is intended or should be inferred.